בשנים האחרונות נכנס לחיים שלנו כלי רכב חדש: אופניים חשמליים (ולצידו גם הקורקינט החשמלי, שזוכה גם הוא לפופולריות לא מבוטלת). לאופניים עם המנוע הצנוע אבל האפקטיבי יש יתרונות רבים, וכדאי כמובן לנצל אותם. מצד שני, הוא גם מעורב בתאונות דרכים רבות, ובמצב כזה הרוכב עלול לגלות שהוא לא זכאי לפיצויים (או שהוא נדרש לשלם בעצמו פיצוי כספי משמעותי, אם הוא זה שפגע במישהו אחר). הסיבה לכך היא שהחוק לא מגדיר את האופניים החשמליים ככלי רכב, ולכן חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים לא חל על הרוכבים. מה כן אפשר לעשות? כאן בעמוד תמצאו מידע מועיל.
תביעה נגד חברת ביטוח של רכב אחר שגרם לתאונה
אם בתאונת הדרכים מעורב רכב אחר, שכן עונה להגדרה של רכב בחוק – למשל מכונית, מונית, אוטובוס וכו' – ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הנהג של אותו רכב. האופציה הזו תקפה בלי קשר לשאלת האחריות לתאונה. היא רלוונטית גם אם הרכב לא פגע ברוכב אבל למשל סיכן אותו וכתוצאה מכך רוכב האופניים איבד שליטה ונפגע. מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים בצפון, שיכין כתב תביעה מפורט ומקיף.
תביעה על בסיס פוליסה מתאימה
אופציה נוספת שיכולה להוביל לקבלת פיצוי בעקבות תאונה עם אופניים חשמליים היא ביטוח שיש לרוכב. מרבית רוכבי האופניים לא רוכשים ביטוח חובה, אבל לפעמים יש ביטוח תאונות אישיות והוא עשוי לכסות פגיעות מסוגים שונים שנגרמו עקב התאונה. במקרים אלה הכתובת הנכונה היא עורך דין תאונות אישיות, כלומר עורך דין שצבר ניסיון בתחום הספציפי של תביעות בגין תאונות מהסוג הזה ולאו דווקא תאונות דרכים.
תביעה בביטוח הלאומי
אם התאונה גרמה לפגיעה מתמשכת ביכולת של הרוכב להתפרנס, ניתן להגיש תביעה לביטוח הלאומי. מי שמסייע במקרים אלה הוא עורך דין אובדן כושר עבודה, שיכול גם להכין את התביעה, גם לסייע בהשגת חוות דעת שתתמוך בתביעה וגם לייצג את הרוכב שנפגע בוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי. הוועדה קובעת מהו שיעור הנכות בשל הפגיעה, ועל הבסיס הזה נקבעות גם דרגת אי כושר לעבוד והקצבה החודשית.
עו"ד טלאל ג'ובראן הוא מומחה לדיני נזיקין עם ניסיון גם בהתנהלות מול חברות ביטוח וגם בהתייצבות לצד אדם מול הביטוח הלאומי, כולל במקרים של תאונות אופניים חשמליים.